7 Ocak 2011 Cuma

Bak bir de bu var: Çirkin Ayakkabılarla Güzel Bacaklar

Reebok - Easytone. Taş gibi bacaklara geel!
Bu ayakkabılar kadar çirkinini, iddia ediyorum, görmediniz!


Geçtiğimiz Ekim New York'tayım. Amerika yıkılıyorrrr... bütün billboardlar, bütün Foot Locker'larda hep o garip çirkin ayakkabılar: altı şişkin, yuvarlak, burnu ve topuğu havada, sanki kumda çıplak ayak yürüyormuşsunuz hissi veren bu ayakkabılar, sokakta giydiğiniz zaman normalden 20-30% daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor, bacaklarınızı şekillendiriyormuş rivayet o ki. 


Birkaç marka çıkartmış bu ayakkabılardan:
*Reebok - Easy Tone
*Sketchers - Shape-Ups
*New Balance- True Balance


En güzeli bunlar, ama işe yaramıyor diyorlar.
Hemen koydum kafaya: dönmeden bir tane almak gerek.Biraz gezdiktan sonra anlaşıldı ki aslında en güzel görüneni tabii ki de New Balance'tı. Ama Lady Foot Locker'da bize yardımcı olan kadının söylediğine göre, New Balance'lar gerçekten zayıflatmıyormuş. Sketchers ve Reebok alanlar ise kısa bir süre sonra bir ikincisini almak için mağazaya geri dönüyormuş. Artık ben onun yalancısıyım.


Böylece ben de kendime minnoş bir Sketchers Shape-Ups aldım. Az kalsın Çınar'a da bir tane alıcaktım, ama Serden Abla (bilmeyenler için Çınar'ın ablası) beni zor tuttu. - ama haklı yani gerçekten çok çirkin bu ayakkabılar.


Şimdi işin bir de gerçeği var ki - New York'ta millet takım elbisenin altına bile spor ayakkabı giyerek işe giderken, kimse kimsenin ne giydiğine bakmazken bu ayakkabıları alıp da giymek dünyanın en kolay şeyi: üstelik inanılmaz eğlenceli. Başta üzerinde durması biraz zor, ama zamanla alıştıkça ayaklarınızın altında sanki tekerlek varmış gibi geliyor. Yürüyen merdivenlerde bile dayanamayıp öne arkaya sallanmaya başlıyorsunuz. Benim gibi biraz da çatlaksanız sallanırken şarkı söylemeye başlamanız an meselesi. Üstelik bu ayakkabıları giymeye başladıktan bir süre sonra sonra gerçekten bacaklarınızda ufak karıncalanmalar başlıyor. Biraz daha zaman geçtikçe, ya benim bacaklarımda böyle de şöyle kaslar mı varmış, ben neymişim demelere başlıyorsunuz.


Şu ana kadar en çok modeli Sketchers'da gördüm. Keza hem spor ayakkabı olarak, hem de günlük kullanım için modeller üretmişler. Aşağıdaki botlar da Sketchers marka.
Toning botlarına vereceğiniz para taş çatlasa $140'dır, ayakkabılara da bir Benjamin'cik.
Ancaak, gelin görün ki memleket-ül İstanbul'a gelip de bu ayakkabıları sokakta giymeye çalışırsanız, daha ikinci dakikadan -var ise- kokoş arkadaşlarınızın "ıyyy, ıyrenç olmouşşş, hiç cool diyiiil"lerine maruz kalma ihtimalinizi gözardı etmemeniz gerekir. Böyle durumlara hazırlıklı olmak lazım. Hemen cevabı yapıştırınız: "a-ah sen bunları bilmiyor musun, yeni çıktı, o ayağındaki Ugg'lar asıl ne passé, ne passé!"


Diğer taraftan İstanbul'un iğrenç yağmuruna maruz kalmanızla beraber biricik ayakkabıcığınızın başına gelecekler konusunda da yapılabilecek bir şey var, o da parayı bastırıp bu şişman ayakkabıların yanda gördüğünüz bot modelli olanlarından alırsınız. Spor ayakkabı gibi görünmediğinden altındaki topuk da pek batmaz. Ve hatta  belki de bir taşla yukarıdaki iki kuşu birden vurabilirsiniz.


Ammaaa, diyorsanız ki ben Amerika'ya nereden gideceğim, Amazon'dan e-Bay'dan de alışveriş yapmam, onu da düşündük ve araştırdık! Anlaşılan o ki, yaklaşık 3 ay kadar önce İstanbul'a varan True Balance'lar an itibariyle Türkiye genelinde tükenmiş durumda. İstinyePark mağaza görevlisi, beyaz renginin Türkiye'ye henüz gelmediğini, yazın gelme ihtimalinin olduğunu söyledi. Bunun dışında bir de Boyner'de satılan, sloganı da "the anti-shoe" olan MBT diye bir marka var ki, bir iki web-sayfasında "tavsiye edilen toning shoe markası" seçilmiş. En çok bilimsel araştırmaya tabii tutulmuş olan ve aynı zamanda bel ağrısına da iyi geldiği iddia edilen MBT'nin ayakkabıları ise, daha bir günlük ayakkabı görünümünde, ama Allah sizi inandırsın: hepsinden tuzlu, hepsinden çirkin!


p.s. Ama gün geçtikçe yeni modeller çıkıyor, bakınız teknoloji nelere kadir! Gelecek yaz bir bakmışsınız bu ayakkabıların en güzelleri ayakkabı dolabınızı süslüyor, içinize bir spor yapma ve zayıflama şevki dolum dolum doluyor. Aman keşke, ne güzel, ne güzel :)


Boyner'de satılan MBT (Masai Barefoot Technology) marka ayakkabıların fiyatları 429 - 599 TL arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder